Herregud människor, använd inte ordet oskuld.

När någon använder ordet "oskuld" vill jag bara kräkas. Känner spontant lite "Seriöst??? Är det här 1800-talet???". Ordet oskuld är vidrigt och här är lista på varför en inte bör använda det ordet:

  • En "förlorar inte oskulden" första gången en har sex, en förlorar faktiskt inte någonting första gången en har sex. Du har snarare fått en ny erfarenhet, du har inte "förlorat" någonting.
  • Att förlora oskulden innebar förr i tiden att en spräckte mödomshinnan, men big news flash: det är en myt. Det finns ingen hinna som täcker slidöppning, det är bullshit. Om en blöder när en har sex kan det vara för att en har fått ett sår, till exempel på grund av att en inte har varit våt nog. Det ska inte blöda första gången och det ska inte göra ont första gången.
  • Ordet oskuld menar på att att sex är någonting smutsigt och skamfyllt, och att inte ha sex är att vara ren och oskyldig. Det lägger alltså stor skuld i att ha sex.

  • Det är extremt heteronormativt och penetrationsnormativt. Många räknar inte "att förlora oskulden" som första gången en har sex utan som första gången en blir penetrerad av en kuk/penetrerar någon med en kuk. Vilket obviously är askefft för det finns flera sätt att ha sex på och det går att ha sex utan att en kuk är inblandad/penetrerar någon.

Den här listan skulle kunna göras längre. Men ja, ordet oskuld kommer helt enkelt från en tid när det enda värde en kvinna hade var hennes "oskuld". När att ha sex med någon ansågs som något så smutsigt att det förstörde hela en kvinnas värde, att mäns kukar var så viktiga att de kunde förändra någons hela personvärde. Ordet oskuld fanns till för att skuldbelägga kvinnor för deras sexualitet, det var bara ännu ett sätt att kontrollera och förtrycka kvinnor. För ja, ordet oskuld tillämpades bara på kvinnor.
Denna stigmatisering av kvinnors sexualitet är inte hälsosamt och det bara stinker om gammalt unket kvinnohat.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jävla feministfitta

En sån där radikal, manshatande extremfeminist.

RSS 2.0