Kvinnor som "ljuger" om att de har blivit våldtagna forts.

Triggervarning: våldtäkt
En stor anledning till varför många har så svårt att se att personer i ens närhet har blivit våldtagna/är våldtäktsmän är synen vi har på våldtäkt och våldtäktsmän.
Våldtäktsmän är helt vanliga människor. De kan vara hur sociala, snälla och trevliga som helst. Det är inga socialt missanpassade män som sitter i sina källare, det är inga snuskgubbar som gömmer sig i gränder.
De flesta våldtäkter sker i hemmet. De flesta våldtäkter begås av ens partner, kompis eller liknande.
Personen som våldtar kan vara hur snygg/smart/lyckad, eller whatever, som helst. Det handlar inte om någon ensam och patetisk man som aldrig får ligga. Det är oftast någon du står nära, någon du tycker om.
Och det går inte att veta vem som är en våldtäktsman eller inte, det kan vara vem som helst. Det kan vara din bästa vän, din pojkvän, din lärare, vem som helst. Det spelar ingen roll hur bra du känner personen.
Jag har träffat snubbar som våldtagit och påstått sig vara "feminister". Det spelar ingen roll hur politiskt insatt eller "vettig" personen är.

En annan grej är synen på våldtäkt. att det är det värsta som kan hända, att en ska vara helt förstörd för hela livet. Det är inte det värsta som kan hända. Det är väldigt traumatiskt och extremt jobbigt, ja, men du kommer inte att vara "förstörd" för hela livet. Du kan vara hur ledsen, arg och omskakad som helst, men du behöver inte nödvändigtvis vara det.
Det är många som inte blir trodda på när de berättar att de blivit utsatta för övergrepp, för att de inte "reagerar rätt", de är inte helt förkrossade, de är inte ledsna nog. Därför ljuger nog personen.
Nej, nej, nej, nej. Det här är så fel.
Sexuella övergrepp sker hela tiden, det är extremt vanligt. Och de felsta icke-cissnubbar du har i din närhet har förmodligen blivit utsatta för någon form av sexuella övergrepp under sitt liv. 
Det finns inget rätt eller fel sätt att reagera på ett övergrepp. Oavsett hur du reagerar så gör inte det någon skillnad på det övergrepp du utsatts för, ett övergrepp är alltid ett övergrepp.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jävla feministfitta

En sån där radikal, manshatande extremfeminist.

RSS 2.0